Matställen kring älven

Att äta lunch på någon restaurang eller något annat ställe där de serverar mat är alltid en utmaning när man är diabetiker. Ofta får man välja någon sallad. Utbudet av sallader är dessutom vanligen inte så stort. Ceasarsallad är oftast den enda sallad som erbjuds. Ännu värre är det om man vill ta en fika på stan och vill ha en kaka eller bulle till. Jag har därför startat ett nytt "projekt" under 2020.

Målet är att äta lunch ute på något matställe en gång i veckan. Varannan vecka väster om älven (Kungälv) och varannan gång öster om densamma (Ale). Jag tänker fråga efter mat lämplig för diabetiker och tänker äta sallad bara i yttersta undantagsfall. Om de absolut inte kan erbjuda något lämplig alternativ får jag ta en sallad. Jag hoppas verkligen att jag inte ska tvingas lämna något ställe hungrig. Till maten tänker jag beställa en alkoholfri öl.

För att se hur bra jag lyckas tänkte jag mäta mitt blodsocker före maten och 1.5 timmar efter avslutad lunch. Jag har diabetes typ 1 sedan hösten 2017 och behöver ännu inget insulin.

Har du någon synpunkt på någon recension är du välkommen att höra av dig till mig via E-post: gorans@gorans.se. Då kör vi:


Vecka Datum Veckodag Ort Matställe
2 10 jan fredag Älvängen Kock Malin, Kapellvägen 3, nära Älvängens kyrka
3 17 jan fredag Kungälv Burger King i Kongahälla center, 2a våningen
4 23 jan torsdag Skepplanda Skepplanda Pizzeria, Albotorget 3 i centrum