Kock Malin i Älvängen

Kock Malin ligger i Älvängen på Kapellvägen 3. En av grannarna är Älvängens kyrka.  HEMSIDA

Kock Malin är en liten restaurang med en mycket trevlig innemiljö, vilket inte direkt framgår av utsidan. Jag har varit där några gånger tidigare men det var innan jag fick diabetes. Maten var då mycket bra men nu gäller andra förutsättningar. Jag har blivit mycket mer kräsen skulle man kunna säga.

Jag kom dit strax efter klockan 13 och var då den enda gästen. Värt att notera är att det finns gott om lediga parkeringsplatser kring restaurangen.


Klicka för större bilder

Hur gick det?

När jag kom in var det Malin själv som tog emot. Lunchmenyn bestod av tre rätter och av dem kunde jag inte äta någon (gratäng, pasta eller bröd). Det fanns också fyra extrarätter. Två av dessa kunde jag äta, ceasarsallad och räksallad. Men jag vill som sagt inte äta någon sallad.

Jag berättade att jag inte kunde äta någon av huvudrätterna och berättade att jag hade diabetes. Malin frågade vad det var jag inte kunde äta. När jag berättat det föreslog hon att jag skulle ta carrén med rödvinssås och ta sallad från salladsbordet till. Det tackade jag ja till. Salladen tog jag själv från salladsbordet.

Salladsbordet var bra och väldigt prydligt, inget spill eller dyligt som man ofta ser. Tyvärr fanns det inga bönor som jag ofta väljer från salladsbord om det finns.

Någon alkoholfri öl hade de inte. Malin föreslog lättöl men jag valde en Pepsi max istället.

Carrén var god och jag blev både mätt och nöjd. Att uppläggningen på tallriken (se bilden ovan) inte ser så trevlig ut beror endast på mig. Jag lastade på salladen över carrén lite väl vårdslöst. Malin är alltså utan skuld till detta.

Blodsockervärden

Innan lunch 1.5 timmar efter lunch
5.7
6.2

Maten var god och miljön trevlig. Jag blev mätt och blodsockret uppförde sig väl. Synd att de inte hade bönor på salladsbordet och alkoholfri öl.

Tillbaka