Burger King i Kungälv

Burger King i Kungälv ligger i Kongahälla center, det nya köpcentret i Kungälv.  HEMSIDA. Om man kommer till Kungälv med buss och går av vid Kungälvs resecentrum ligger Burger King på andra sidan vägen när man kommit upp det övre planet.

Första gången jag var där var strax efter att de öppnat. Jag beställde en sallad om jag minns rätt och allt fungerade bra. Man märkte dock snabbt att det var en nyöppnad restaurang. Av någon anledning hade fläktarna monterats så att allt ljud gick rakt ut i restaurangen. Så är det inte längre utan det var tyst och lugnt.

Jag kom dit omkring klockan halv 2. Det var gott om gäster och TV-skärmen visade att det var ganska många menyer som var under tillagning. Jag tror att det var sex stycken.Burger Kings fasad sedd från Kungälvs resecentrum

Terminalerna där man beställer sin mat. Det går att beställa vid disken men det är det få som gör.


Vy över disken med ett urval av alla menyer på monitorerna.

 

Klicka för större bilder


Hur gick det?

Jag beställde vid kiosken och målet var att hitta en lämplig meny som inte var en sallad. Det lyckades inte utan jag fick välja en Halloumi sallad med extra kycklingfilé. Valde morötter som ett tillbehör och som dricka en medium Cola Zero. För det betalade jag 102 kronor. Eftersom det var en snabbmatsrestaurang var det inte läge att diskutera matval med personalen. Jag nöjde mig med terminalen. Någon alkoholfri öl hittade jag inte.

Som jag nämnde ovan var det gott flera beställningar under tillagning och det kom hela tiden fler personer som beställde. I början hade de lägre ordernummer än mitt men ganska snart blev numren högre än m120 som var mitt. Det tog väldigt lång tid innan jag fick min mat. Jag tog ite tid en säkert mer än 10 minuter. När jag fick maten bad de om ursäkt för att jag fått vännta, trevligt.

Maten var som man kan förvänta sig, helt OK. Jag satt bekvämt vid ett eget bord och läste medan jag åt.

Blodsockervärden

Innan lunch 1.5 timmar efter lunch
6.5
6.3

Maten var OK och miljön OK. Jag blev mätt och blodsockret uppförde sig väl. Jag undrar varför det tar så låg tid att servera en sallad? Det har även hänt förut på andra snabbmatsrestauranger.

Eftersom det finns omkring en halv miljon diabetiker i Sverige undrar jag varför de inte kan ha minst en meny för diabetiker av de över 30 olika som finns att välja på. Dåligt!

Jag skickade ett förslag till Burger King där jag önskade några "Diabetesmenyer". Ska bli intressant att se vad de svarar. Fick svar redan dagen efter:

Tack för din feedback!
Jag tar med mig detta till innovations-teamet som hela tiden jobbar på att förbättra vår meny samt vårt utbud.
Det stämmer att pommes går att byta mot morötter. Och som alternativ till det vanliga brödet har vi både fullkornsbröd och glutenfritt bröd. Vi är dock fullt medvetna om att dessa alternativ dessvärre inte täcker in allas behov.

Ha en fin dag,
Gabriella
Burger King

Jag är imponerad av det snabba svaret. Tack Burger King. Hoppas bara att det ger resultat.

 

Tillbaka